Terrängträning Ekenäs 28 maj

Här kommer några bilder från träningen:










Terrängträning i Åkerbo, Ekenäs!

Torsdag den 18 maj var vi på Ekenäs terrängbanan och tränade. Vädret var varierande och kameran blev glömd hemma så jag har inga biler att bjuda på!

Hemma igen!

Efter en intensiv helg med kurs igår har vi idag dömt 50 ekipage på Hofors stilfälttävlan/terränghästprov. Betygssättningen är den ganska lätta delen men att ge väl avvägda kommentarer är svårare. Ett par positiva omdömen och något att träna på. Ibland är det problem att hitta något positivt.

Ryktet säger att till nästa år kommer man att behöva kvala till högre klass både genom vanlig fälttävlan och stilfälttävlan, precis som det är i Breeders i år. Så ni som går i kvaltankar, ni kommer att få räkna årets resultat i eventuella kval nästa år....

På kurs

Helgen bjuder på en snabbvisit i Hofors för att gå på kurs och bli stildomare i fälttävlan. Åkte upp på morgonen och haft teori på dagen. Eftermiddagen bjöd på praktisk träning på terrängbanan med ett 20-tal tappra ekipage som blev skådade utan och innan och ihjälanalyserade. I regn och blåst.

Nu har vi precis ätit middag och Linda (Algotsson) och jag har drömt oss tillbaka till gamla goda tiden då det fanns ett gäng 2 och 3 * tävlingar i Sverige varje år. Duseborg, Baldersnäs, Segersjö, Tiarp, Udden, Bunge mfl.
Det var tider det! Nu lyser svårklasstävlingarna med sin frånvaro och det måste vara ganska tröstlöst att satsa idag.

Imorgon är det examen under tävlingarna här i Hofors då ett 50-tal ekipage ska bedömas. Vi får se hur det går.


RSS 2.0